Se & göra

nviken1Norrfällsviken är den plats i Höga Kusten som utvecklats till något av ett fritidsparadis. Här kan besökaren välja ur ett mycket brett utbud av service och aktiviteter, oavsett om man kommer i bil eller med båt.
Förutom vår 18-håls golfbana finns här marina, camping, stugor, vandrarhem, minigolf, pizzeria, restauranger, fritids- och konferensanläggning med utomhuspool, affär, kiosk, bastu med äventyrsbad. För den badintresserade finns Storsands havsbad med sin kilometerlånga sandstrand. Flera naturreservat. Här finns lekplats, kojbygge, mini-zoo och pool för barnen.

Här finns en miljö som det kan vara svårt att hitta på andra håll. I fiskeläget, som är över 350 år gammalt, ligger de röda sjöbodarna längs den smala bygatan med gavlarna mot vattnet. Ovan dem de små bostadshusen eller kokhusen. Ett litet kapell och några grånade gistvallar, där näten brukade hängas på tork, kompletterar bilden.
I omedelbar anslutning till fiskeläget ligger stora klapperstensfält, som i folkmun kallades för Hin Håles Åkrar eller Djävulsåkrar. En del av dem innehåller röd Rapakivigranit, som ger området en speciell färgprakt. Här ligger Norrfällsvikens naturreservat där man tydligt kan se mönstret av många gamla strandlinjer. Här finns också ett fornminnesområde med rösen från bronsåldern. Klapperfälten växer i takt med landhöjningen fortfarande upp ur havet.

Här kommer fler länkar där du hitta aktiviteter och upplevelser:
www.nordingra.nu
www.hogakusten.com
www.turistinfo.kramfors.se
www.kulturfabriken.com